Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Vitomarci 17.11.2017

Kot že nekaj let za povrstjo smo se tudi letos zbrali na tradicionalnem slovenskem zajtrku v OŠ Vitomarci. Letos smo člani ČD Vitomarci  pripravili veliko aktivnosti. Najprej smo pred zajtrkom vsi skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelar, nato smo skupaj z učenci in otroci iz vrtca Vitomarci pojedli slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen in lokalnih dobrot, med, mleko, maslo, domači črni kruh in jabolk. Pridružila se nam je tudi županja ga. Darja Vudler, ki je vsakemu izmed učencev in otrok iz vrtca podarila 140g kozarec medu čebelarstva Fridau iz Vitomarcev, ter učence spomnila na pomen čebel in njihovega opraševanja. ČD Vitomarci se ji zahvaljujemo za to lepo gesto, prav tako za sodelovanje pri tradicionalnem slovenskem zajtrku.

Člani ČD Vitomarci smo po zajtrku organizirali delavnice, prisotni smo bili ga. Anica Cigula, g. Jože Hauzer z ženo ga. Majda Hauzer (v čebelarski obleki) in predsednik ČD Vitomarci Simon Fridau. Skupaj smo organizirali štiri delavnice. V vrtcu Vitomarci so risali na temo čebel in slikali na panj, prvi in drugi razred so prav tako risali na temo čebele, tretji in četrti razred so izdelovali sveče iz voščenih satnic, peti in šesti razred pa so krasili medenjake. Čebelarji smo jim ob delavnicah predstavili čebelo, njeni pomen in bivanje z njo. Predstavili smo jim tudi življenje čebele, biologijo in razvoj. Vse izdeleke, ki so jih ustvarili učenci in otroci bomo razstavili na dnevu odprtih vrat, ki bo 25.11.2017 in 26.11.2017 v kulturnem domu Vitomarci. Vsi prav lepo vabljeni v Vitomarce.

Spodaj si lahko ogledate tudi nekaj slik iz delavnic, vabimo pa vas, da si ogledate tudi celotno galerijo slik, ki jo najdete tukaj

Naj medi