Dan odprtih vrat ČD Vitomarci 17. 6. 2016

ČD Vitomarci smo že tradicionalno pripravili dan odprtih vrat, tokrat pri čebelnjaku našega predsednika Milana Kuri v Drbetincih. Otrokom, ki so obiskovali čebelarski krožek pod vodstvom g. Darka Štrafela smo pokazali načine čebelarjenja na AŽ in LR panjih. Poleg tega smo jih podučili kako se čebele razmnožujejo, koliko jih je približno v panju, kaj je matica, trot in kaj zalega. Praktično jim je bilo tudi pokazano, kako čebele zgradijo satje in še veliko drugega.

Otroci željni znanja so tudi veliko spraševali, hkrati pa obnovili znanje, ki so ga prejeli tekom šolskega leta. Poleg čebelnjakov smo si ogledali tudi medovite rastline, ki so zasejane ob čebelnjakih in skrbijo, da imajo čebele dovolj paše skozi vsa obdobja leta. Čebelnjaki stojijo v idiličnem okolju, tik poleg gozda, ki jih varuje pred vetrom in drugimi vremenskimi nevšečnostmi.

Na koncu so se tudi posladkali z domačim medom, dobrotami, ki jih je pripravila gospodinja in s sokom. Vsak od udeležencev čebelarskega  krožka je tudi dobil priznanje za opravljeno usposabljanje v tekočem letu. Bilo je prijetno, upamo, da se bo tradicija nadaljevala in da se bomo lahko vsako leto zbrali pri enem od čebelnjakov in tako širili čebelarjenje v občini.

Več slik si lahko ogledate v galeriji, kliknite tukaj.

ČD Vitomarci