Franc Rajšp, počivaj v miru!

Žal vam moramo sporočiti, da je danes (26. 1. 2016) v 86. letu starosti preminil naš najstarejši čebelar in predsednik društva g. Franc Rajšp.

Franc Rajšp se je ukvrajal s čebelarstvom več kot 50 let in je veliko pripomogel k ustanovitvi ČD Vitomarci, saj je bil pobudnik in predvsem častni član ČD Vitomarci. Zadnja leta je čebelaril z 20-25 družinami na LR panjih, prej pa tudi z več kot 200 panji. Svoje znanje je rad delil z mladimi in tako še lani vodil čebelarski krožek na OŠ Vitomarci. Bil je enkraten mentor in učitelj. Vsakemu, ki se je želel ukvarjati s čebelarstvom je takoj priskočil na pomoč, podaril je kar nekaj čebeljih družin mladim čebelarjem in jih nenehno vzpodbujal k izobraževanju. Lansko leto je bil velik pobudnik k zasaditvi medovitih rastlin v naši občini, tako da je skupaj zbral več kot 45 interesentov, kateri so zasadili tako kostanje in lipe na območju celotne občine Vitomarci. Rad je tudi igral na svojo harmoniko, s svojo dobro voljo pa je neštetokrat razveselil vse navzoče. Bil je pravi borec, nikoli ni odnehal, žal pa ni bil kos bolezni, ki je prišla tako nenadoma in nam ga vzela za vedno.

Vsi se ga bomo spominjali v najlepši luči, Franc (prijatelj) počivaj v miru, naj ti sedaj čebelice in zvok harmonike pojejo tam nekje na drugi strani, kjer se nekoč ponovno srečamo.

ČD Vitomarci